نام نویسنده : معصومه بیات
تاریخ بروز رسانی : ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
زمان خواندن : ۰ دفیقه
جاهای دیدنی لرستان
وقتی صحبت از سفر و گردشگری در فصل بهار و تابستان میشود، استانهای کوهستانی و سردسیر جزو اولین انتخابها هستند. لرستان بهعنوان یکی از زیباترین استانهای کوهستانی کشور مملو از جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی است. جاهای دیدنی لرستان آنقدر متنوع است که نمیتوان در یک سفر چند روزه از همه آنها دیدن کرد. اما برای اینکه بتوانید برنامهریزی منسجمی داشته باشید و محبوبترین مقاصد را ببینید باید با دیدنیهای لرستان آشنا شوید. در این مقاله مختصری در مورد تاریخچه این استان خواهیم گفت و در نهایت جاذبههای گردشگری لرستان را معرفی خواهیم کرد.
احتمالا شما هم به هنگام سفر با دردسر پیدا کردن بهترین دیدنیهای هر شهر و استان مواجه شدهاید. گاهی از اوقات لیست دیدنیها آنقدر بلند و بالا است که پیدا کردن بهترینها را مشکل و مشکلتر میکند. ما در این مطلب قصد داریم تا بهترین جاهای دیدنی لرستان، پایتخت طبیعت ایران را به شما معرفی کنیم و این امکان را برایتان فراهم کنیم که بدون هیچ دغدغهای از سفرتان به این استان زیبا لذت ببرید؛ پس اگر شما هم عاشق ایرانگردی هستید با ما در پینورست همراه باشید.
قبل از هر چیزی بد نیست نیمنگاهی به تاریخ استان لرستان داشته باشیم. از لحاظ معنی لغوی، لرستان به محل سکونت مردم لر و سرزمینی که لرها در آن زندگی میکنند گفته میشود؛ اما در گذشته به اشتباه لرها جزوی از مردم کرد محسوب میشدند!
استان لرستان در طول تاریخ همیشه موردتوجه اقوام مختلف بوده. یافتههای باستانشناسی کشفشده در این استان نشان میدهند این استان یکی از نخستین سکونتگاههای قدیمی بشر بوده است. همین اهمیت تاریخی لرستان باعث شد تا یکی از چهار بخش اصلی موزه ملی ایران به این استان پرآوازه اختصاص داده شود
بهترین زمان برای سفر به لرستان
پیش از سفر، خوب است کمی با آب و هوای لرستان آشنا شوید. تنوع اقلیم لرستان باعث میشود تا شما در این شهر، هر چهار فصل را تجربه کنید. شمال لرستان، سرد و برفی و بخش جنوبی آن، آب و هوایی معتدل و بارانی دارد. جالب است بدانید لرستان، پس از گیلان و مازندران، رتبه سوم بارندگی و بارش باران را در کشور به خود اختصاص میدهد.
جاهای دیدنی لرستان
قلعه فلکالافلاک؛ نماد شهر خرمآباد
اگر مسافر استان زیبای لرستان باشید حتما تعریف یکی از معروفترین جاهای دیدنی لرستان را از این و آن خواهید شنید! قلعه فلکالافلاک بهعنوان چشمگیرترین اثر تاریخی و گردشگری خرمآباد، مرکز استان لرستان و یکی از زیباترین قلعههای ایران بر فراز تپهای مشرف به شهر قرار گرفته است.
آبوهوای عالی، طبیعت سرسبز، چشمهها و رودخانههای پرآب و صدالبته قرارگیری در میان رشتهکوههای زاگرس همگی از مهمترین عواملی بودند که ساسانیان را تشویق به ساخت این قلعه بزرگ و چشمنواز در ارتفاعات خرمآباد کردند. در گذشته قلعه فلکالافلاک با نامهایی مثل دژ شاپورخواست، دژ سیاه، کاخ اتابکان، قلعه بالا و قلعه دوازده برجی هم شناخته میشد!
این قلعه در دوران ساسانیان، صفویان، آلبویه و قاجار بسیار موردتوجه حکومت بود. قلعه چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و حتی بخشهای جدیدی هم به آن اضافه شده است. دژ شاپورخواست در طول تاریخ فراز و نشیبهای زیادی داشته و گاهی بهعنوان زندان، خزانه، مرکز حکومت و حتی پادگان نظامی مورداستفاده قرار گرفته است.
این روزها قلعه فلکالافلاک به موزه مردمشناسی خرمآباد تبدیل شده و بازدید عموم از این بنای تاریخی ارزشمند آزاد است!
آدرس: خرمآباد – خیابان امام خمینی (ره) – نرسیده به خیابان فردوسی
جاذبه های طبیعی لرستان
آبشار بیشه | محصور در میان جنگل های بلوط
حتما عکس های زیبا آبشار بیشه را دیدهاید و یا وصف این آبشار بلند را شنیدهاید. آبشار بیشه یکی از زیباترین آبشارهای لرستان به حساب میآید که در دامنه کوههای زاگرس قرار دارد و یکی از جاهای دیدنی ایران محسوب می شود. فاصله این آبشار تا خرم آباد حدود ۶۵ کیلومتر است که به دلیل قرارگیری در مسیر راه آهن تهران جنوب و دسترسی راحت آن، از محبوبیت بالایی در میان گردشگران برخوردار است. ارتفاع آبشار به ۴۸۰ متر میرسد که به دریاچهای به طول ۱۰ متر میپیوندد و در نهایت به رود سزار میریزد.
سرسبزی محیط اطراف آبشار، این منطقه را به یکی جاهای دیدنی لرستان در بهار تبدیل کرده است. در اطراف آبشار بیشه، امکانات رفاهی نظیر چادرهای اسکان، پارکینگ، سرویس بهداشتی و سایر امکانات موجب شده تا گردشگران بتوانند از بودن در این منطقه لذت ببرند. همچنین پس از تماشای آبشار، پیشنهاد میکنیم سری هم به روستای بیشه بزنید و معاشرت با مردم مهمان نواز روستا، لذت ببرید.
دریاچه گهر
دریاچه گهر به نگین اشترانکوه معروف است و بهعنوان یکی از زیباترین دریاچههای ایران سالانه پذیرای هزاران گردشگر از گوشهوکنار کشور است. این دریاچه آب شیرین که محل زندگی گونههای گیاهی و جانوری متنوعی است، علاوه بر هوای پاک و بینظیر، آب زلال و شفافی دارد و از همین رو محلی ایدئال برای کمپینگ به حساب میآید.
گهر از دو بخش به نامهای گهر بزرگ و گهر کوچک تشکیل میشود که ساحل آن در اکثر نقاط صخرهای است و در بخشهای با ساحل ماسهای امکان شنا وجود دارد. دریاچه گهر در منطقه محافظتشده اشترانکوه و در مرز الیگودرز، دورود و ازنا قرار دارد.
دره خزینه
دره خزینه یکی دیگر از شگفتیهای استان لرستان محسوب میشود که از نظر برخی بازدیدکنندگان با دره گرندکانیون آمریکا قابلمقایسه است. این دره در اواسط جاده پلدختر به اندیمشک در روستای خزینه قرار دارد و محلی عالی برای کوهنوردی و صخرهنوردی است که حس هیجان را در شما زنده میکند. در واقع دسترسی به این دره با چندین ساعت پیادهروی امکانپذیر است و در نتیجه بهدلیل وجود آفتاب استفاده از کفش و کلاه مناسب ضرورت دارد. ترجیحا بازدید از این اثر شگفتانگیز طبیعت را به نیمه اول بهار و ابتدای پاییز موکول کنید.
پلی قدیمی به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر در این دره وجود دارد که افراد شجاع عبور از روی این پل معلق را در برنامه خود میگنجانند. رودخانه بزرگ سیمره از این دره عبور میکند و همین امر در گذر زمان باعث فرسایش سنگهای دره شده و این شکل خاص را به آن بخشیده است. شاید بتوان پیچ نعل اسبی را مهمترین و جذابترین بخش دره دانست که شگفتی هر بینندهای را بههمراه دارد.
دشت لالههای واژگون الیگودرز؛ بزرگترین دشت لاله واژگون در جهان
دشت لالههای واژگون الیگودرز معروف به دشت دالانی، بزرگترین اجتماع لالههای واژگون در کل دنیا است! این دشت زیبا و سرسبز که در آن علاوه بر لالههای واژگون میتوانید تماشاچی انواع دیگری از گیاهان مرتعی هم باشید حدود 2900 هکتار وسعت دارد.
دشت لالههای واژگون الیگودرز یکی از تورستیترین جاهای دیدنی لرستان است که هرساله خصوصا در فصل بهار و ماههای فروردین و اردیبهشت گروههای گردشگری را به سمت خود میکشاند! در دشت وسیع دالانی دو نوع نادر از گلهای لاله واژگون به اسم سوسن چلچراغ و اشک مریم با ارتفاع 120 سانتیمتر میرویند.
آدرس: 40 کیلومتری جنوب غربی الیگودرز – جاده شولآباد – روستای چشمه پر – روستای خلیلآباد
دریاچه کیو؛ لذت قایقسواری و تماشای پرندگان مهاجر
علاوه بر قلعه فلکالافلاک که نگاه هر بینندهای را به خود جلب میکند در شهر خرمآباد شاهد حضور یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی درونشهری کشور هستیم. دریاچه کیو معروف به سراو کیاو در شمال غربی شهر خرمآباد و در کنار پارکی به همین اسم قرار دارد.
کیو در زبان لری یعنی آبی تیره یا رنگ کبود و این اسم واقعا برازنده این دریاچه است؛ چون وقتی که دریاچه پر از آب باشد رنگ آن بهصورت آبی نیلی دیده میشود. دریاچه کیو حدود 7 هکتار مساحت دارد و عمق آن در بیشترین حالت ممکن به حدود هفت متر میرسد.
آب دریاچه کیو از چشمه گلستان، سرچشمههای مخمل کوه و چشمههای کف دریاچه تامین میشود و به همین خاطر این دریاچه دائمی و همیشگی است. اگر به دنبال یک جای دنج برای لذت بردن از هوای آزاد، تماشای پرندگان بومی و مهاجر و البته استفاده از امکانات تفریحی مناسب هستید دریاچه کیو را از دست ندهید!
آدرس: خرمآباد – بلوار زیباکنار – بلوار جام جم
تنگه هلت پلدختر
تنگه هلت پلدختر انتخاب بسیاری از طبیعتگردان، صخرهنوردان و افراد علاقهمند به تفریحات هیجانانگیز است تا تنگهنوردی متفاوتی را تجربه کنند. طول تنگه هلت حدودا چهار کیلومتر است که رفت و برگشت در آن تقریبا چهار تا پنج ساعت زمان میبرد و از این نظر به توانایی جسمانی خوبی نیاز است. در صورت تمایل میتوانید در دل طبیعت وحشی آب تنی کنید و خستگی زندگی روزمره را از خود بزدایید. بهترین زمان بازدید از تنگه هلت را میتوان اواخر تابستان و اوایل پاییز دانست تا به این ترتیب گرمای طاقتفرسای هوا مزاحمتان نشود.
این پدیده طبیعی در اثر میلیونها سال فرسایش آب شکل گرفت و گفته میشود که ورودی تنگه در گذشته بهصورت سد یا دریاچه بود؛ هرچند بهواسطه سیلاب، آب مسیر خود را باز کرد.
تنگه لی لی دورود
تنگه لی لی دورود از طریق فرسایش رود ماربره به وجود آمده و نتیجه آن شکلگیری صخرههای صاف و صیقلی شده است که دره ستارگان قشم را در ذهن تداعی میکند. این تنگه آب زیادی دارد و از همین جهت بسیاری از گردشگران از آبتنی، آب بازی و حتی شیرجه در آب آن غافل نمیشوند. قایقسواری یکی دیگر از تفریحات رایج در تنگه است که باید در فضای صخرهای تنگی با قایق پدالی حرکت کنید!
ارسال دیدگاه